החוזקות כבסיס להתפתחות אישית ומקצועית – הרצאה מתחום הפסיכולוגיה החיובית
מהו מרחב ההתפתחות המשמעותי ביותר של האדם – חיזוק חוזקותיו או תיקון חולשותיו?
זוהי שאלה מעניינת המציבה אתגר בפני שומעיה. יש החושבים שמרחב ההתפתחות המשמעותי ביותר הוא זיהוי החולשות וטיפול בהם, אחרים מצדדים בהנחה שיש חשיבות וכדאיות להתמקד בחוזקות.
המסר המרכזי בהרצאה מבוסס על האיזון בין השניים עם דגש על חיזוק החוזקות והעמקת המודעות והידע בהם. הסיבה – כל החיים חונכנו לטפל בחולשותינו, על ידי הורינו, מורינו, מנהלינו וכל הרוצים בטובתנו. גם הם גדלו בעידן בו ההצלחה האמיתית הייתה להתמקד בחולשות ולשפר אותן.
המהפכה בתפיסה החלה עם התפתחותה של הפסיכולוגיה החיובית שנוסדה על ידי פרופסור זליגמן ב 1998 במטרה למנוע התפשטות הדיכאון והחרדה בקרב צעירים בעולם.
הפסיכולוגיה החיובית התפתחה כ"טיפת חלב" של האדם וייעודה המרכזי הוא לאפשר לאנשים ליצר חוסן נפשי, לצמוח ולהתפתח לרמה גבוהה יותר של יישום יכולותיהם האישיות והמקצועיות. הפסיכולוגיה החיובית מציעה כלים שיאפשרו לאדם לחוות יותר רגעים של סיפוק ומשמעות בחיים, המתורגמים לתחושה של אושר.
הפסיכולוגיה החיובית, הקרויה בפי מספר חוקרים גם פסיכולוגיית המשאבים, מתבססת על ההנחה שהחוזקות של הפרט מהוות את משאביו הקבועים וכמו באיכות הסביבה, גם אצל האדם יש לשמור על קיימות משאביו הטבעיים, להתמקד בהם ולצמוח מהם.
התפיסה ההישרדותית, על פיה העולם מסוכן ובכדי לשרוד בו צריך להתמקד בהימנעות מטעויות, יצרה בקרב רב בני האדם היערכות לסכנות, התמקדות בחוליות החלשות שלהם וחוסר תשומת לב לחוזקותיהם. גישה זו אכן התאימה לתקופת עבר כשהעולם עסק בהישרדות, מאז התמורות שחלו הן אדירות והפרדיגמות של העבר כבר אינן רלבנטיות.
פסיכולוגיית המשאבים טוענת שהחוזקות של האדם הן המגדלור שלו ועל כן יש לייחס להן משמעות ולהתמקד בהן. ההשלכות של ההתמקדות בחוזקות והבאתן לידי ביטוי הן רבות וכוללות חיזוק החוסן, ביצועים טובים יותר ותחושה של סיפוק ואושר.
לגישת החוזקות יישומים ארגוניים בולטים וביניהם, פיתוח מנהלים ופיתוח צוותים המהווים עוגנים לתרבות ארגונית מבוססת חוזקות, אותה אנו מטמיעים בארגונים רבים בארץ ובעולם.